] > Eina d麓autodiagn貌stic.
 

El q眉estionari de l鈥eina d鈥檃utodiagn貌stic de la gesti贸 associativa i de fundacions s'estructura en 9 脿rees de gesti贸

activitats

1. Activitats/Serveis

Les entitats no lucratives han d'assegurar que les seves activitats s贸n adients per desenvolupar la seva missi贸, que ho fan amb criteris de qualitat i tenint en compte totes les persones que intervenen.

estrategia

2. Estrat猫gia

Cada entitat ha de definir la seva estrat猫gia en relaci贸 amb la seva missi贸, valors i planificaci贸. Sense estrat猫gia es pot caure en "l'activisme" sense mesurar l'impacte i l'efici猫ncia social, mediambiental, etc.

aliances

3. Aliances i xarxes

Per a enfortir l鈥焑ntitat 茅s fornamental el contacte amb altres organitzacions, treballar amb altres entitats o agents socials mitjan莽ant la participaci贸 en xarxes o establint aliances.

organs

4. 脪rgans de govern

Per garantir el bon funcionament de les entitats cal que els seus 貌rgans de govern (juntes directives o patronats) exerceixin les seves responsabilitats i que el lideratge pol铆tic es complementi amb el lideratge t猫cnic dels equips.

persones

5. Gesti贸 de les persones

El principal valor de les entitats 茅s el seu equip hum脿. A banda de les obligacions legals que s'han de complir, l'entitat ha de preveure mesures per garantir les millors condicions de treball per a totes les persones vinculades al projecte.

juridic

6. Aspectes jur铆dics i legals

Les entitats han de con猫ixer la normativa espec铆fica a qu猫 estan sotmeses i aplicar-la amb dilig猫ncia per tal de poder assegurar un correcte funcionament intern i poder donar garanties de transpar猫ncia davant la seva base social i la societat en general.

economic

7. Economia

La gesti贸 econ貌mica a les entitats 茅s una 脿rea fonamental per garantir la seva continu茂tat. Cal que les entitats coneguin les seves obligacions comptables i fiscals i elaborin una estrat猫gia que inclogui el seguiment pressupostari, la gesti贸 de la tresoreria i la diversificaci贸 de les fonts de finan莽ament.

infraestructures

8. Infraestructures i equipaments

Les entitats han de disposar de l'equipament i les infraestructures m铆nimes necess脿ries per tal de desenvolupar l'activitat i atendre les persones usu脿ries: aparells inform脿tics, sistemes d'informaci贸 i comunicaci贸, adequaci贸 dels locals i infraestructures a l'activitat, etc.

impacte

9. Resultats i impacte

Les entitats han de disposar d'instruments i mecanismes per tal de mesurar, avaluar i comunicar els resultats de les activitats i serveis que desenvolupen, amb l'objectiu d'analitzar-les i comunicar-les a les persones associades, al personal voluntari i contractat i a totes les parts interessades.

[Pujar] Carrer Riu Anoia 42-54 08820 El Prat de Llobregat Barcelona. Tel猫fon: 93 474 74 74. Correu electr貌nic: info@suport.org